fredag 20. mars 2009

Edvard Munch - Alfa og Omega

Nå er jeg endelig frisk, og skal på teater ikveld :) Stykket jeg skal se er om Edvard Munchs kunsterliv, jeg gleder meg! Dette er hva som står om stykket på Oslo Nye Teaters nettside:

"Vi befinner oss i grenselandet mellom fornuft og galskap, nåtid og fortid, hallusinasjoner og visjoner. Den geniale maleren uttalte at han ikke kunne vært all sykdommen foruten, for det var sorgen som ga mest næring til hans kunst.

Munch brukte den skapende kraft som terapeutisk virkemiddel, og han reparerte sine indre skader ved å uttrykke dem gjennom bildene sine.

Hva var det som gjorde at denne mentalt og fysisk lidende bohemen faktisk levde til han ble 81 år, og attpå til revolusjonerte malerkunsten? Hadde legen hans rett i at Munch ikke var syk, men at han bare opplevde alt litt sterkere enn andre?

EDVARD MUNCH - Alfa og Omega gir en unik mulighet til større forståelse og opplevelse av Munch, hans liv og kunst slik det aldri før er sett på en scene i Oslo. Et stort ensemble med ØYSTEIN RØGER i hovedrollen som Edvard Munch vil gjøre denne giganten i verdens malerkunst levende på en ny og assosiasjonsvekkende måte hvor mange vil finne gjenklang i sine egne liv. "

Ingen kommentarer: