søndag 31. januar 2010

Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok ble sendt på Nrk ikveld.. Det var en britisk versjon av historien om den unge(13 år), men likevel voksne og intelligente jenta. Historien om henne er virkelig kul, tenk at en av de mest solgte og mest berømte bøker skrevet under krigen og om krigen er skrevet av en 13-14 år gammel jente!

Filmen fikk meg til å tenke over hvor heldig vi er vi som ikke levde under andre verdenskrig. Mennesker kan få seg til å gjøre virkelig skremmende og forferdelige ting. Tror at krigsfilmer er viktige å lage, selvfølgelig for at folk ikke skal glemme bl. annet hvor lett det er å bli påvirket av en eller annen fanatisk ideologi som driver en til å gjøre umenneskelige handlinger, og også for at nye generasjoner skal lære om historien vi har bak oss. Det er vel en grunn til at Anne Franks dagbok blir filmet igjen og igjen, sikkert for hundrende gang. Fant til og med en spansk versjon.

Det er en skummel tanke som slår meg noen ganger at en verdenskrig kan oppstå igjen. Men jeg får prøve å være optimistisk!





onsdag 20. januar 2010

Ungdomskort på Det Norske Teatret


Ungdomskort på Det Norske Teatret er nå lansert, og ungdom mellom 16 og 25 år kan nå få teaterbilletter til 85 kr! Måtte selvfølgelig bestille meg det! Man kan bestille det her. Nå gleder jeg meg til å gå mye mer i teater fremover. Endelig trenger det ikke koste allverden å gå på teater om man skulle få veldig lyst til å se et stykke.

Ellers har jeg kommet godt igang igjen på Blindern, og det var på mange måter deilig. Liker å få litt rutiner i hverdagen igjen, og jeg ser frem til et nytt år i universitetets lesesaler og på forelesninger, og forhåpentligvis lære masse nytt og spennende!

mandag 18. januar 2010

Weird fish



Ikveld hører jeg på denne fine sangen.

Det var fint å begynne igjen på skolen idag. Og få litt nyttig å gjøre i hverdagen igjen.

Jobbhelga gikk fint, men er glad for å kunne sove til over 9 i morgen. Det er noen dager siden sist.

fredag 15. januar 2010

Ikveld blir det tvkveld med Korslaget, Nytt på nytt og Skavlan. Første episode jeg ser av Korslaget i år. Jeg tror at jeg kommer til å heie på Team Joddski, har sett litt på youtube, her var de i hvertfall såå bra:



Skal også bestille kinamat, og ha en koselig kveld nå som lillesøster har kommet hjem fra sykehuset. Helgen er tettpakket med jobbing på sykehjemmet, og jeg gleder meg til å se pasientene igjen.

Crocs sangen



Kom over en egen sang om crocs skoene! Morsom :D De er ikke ille å gå i, bruker de på jobb(på sykehjemmet), men jeg er egentlig ikke så fan av de. De er ikke så pene å se på!

onsdag 13. januar 2010

Drømmer og ønsker i livet

Ukens sitat fra Paulo Coelho passer spesielt fint denne uken;

"Universets krefter går alltid sammen for å hjelpe oss å kjempe
for drømmene våre, samme hvor tåpelig de kan virke.
Nettopp fordi det er våre drømmer, og bare vi vet hva det koster oss å drømme dem."

Surrealistisk start på året

Lillesøster hadde en stor og livsviktig operasjon på mandag, og det var tøft for et storesøster hjerte. Skulle gjerne ha tatt den for henne om jeg kunne! Det er grusomt å se noen grue seg så mye. Og tanker som "tenk om jeg dør".

:( :( :(

Første gang jeg har sett faren min gråte. Sitter igjen med mye inntrykk. Men selve operasjonen hadde ikke SÅ stor risiko involvert, det var heller det at den Måtte bli gjennomført før eller siden, ingen vei utenom, og operasjoner er fæle når man er 16 år! Heldigvis gikk alt bra, etter planen, og hun er allerede et langt stykke på bedringens vei! Kanskje aldri før har jeg vært så GLAD som nå...

Men ikke bare har det vært operasjonen, på samme kveld får jeg vite at eksamenskarakteren har kommet! Var helt utslitt etter en lang dag der jeg våknet kl 04:45, og sto opp kl 07:30, for å vente på at operasjonen som begynte kl 8 skulle bli ferdig, så det ble et lite sjokk at jeg plutselig måtte forholde meg til å bestå eller å stryke på eksamen på toppen av alt. Å stryke ville bety å lese på nytt det enormt store pensumet på Spesialpedagogikk, på 2500 sider; altså som å lese en roman på 400 sider per uke i et halvt år. 2500 sider og 30 studiepoeng, noe som er vanlig på universitetet på ET HELT ÅR, og ikke et halvt. I tillegg til å måtte ta to ekstra fag ved siden av. Det ville vært en katastrofe av betydning.

Denne dagen var sykt surrealistisk, og som en berg og dalbane.

Jeg besto!!! Gleden var overveldende, også med tanke på at lillesøster sin operasjon var vellykket og jeg allerede var lettet til tusen over det selvfølgelig. Forandret meg til en heliumsballong og reiste til himmels. Det var i hvertfall følelsen. Fikk til og med en C! Totalt uforventet kan man si. En av de beste og verste dagene i mitt liv.

:)

fredag 8. januar 2010

Paulo Coelho



Glemte å ta med denne årsplanleggeren/kalenderen, "Inspirasjon", i lista over fine gaver jeg fikk til jul. Den er helt super, og innholder ukentlige sitater fra bøker av en jeg har lest en del av, Paulo Coelho, som er en brasiliansk forfatter. Han er kjent for å være en vår tids mest innflytelsesrike mennesker, og bøkene hans for å forme den sosiale og kulturelle debatten. Ganske morro at en forfatter og bøker kan ha så mye innflytelse. Det tyder jo på at han har mye klokt å si gjennom bøkene sine. "Alkymisten" er kanskje den jeg likte mest, og den som har solgt mest. Den fikk i gang en del tanker om skjebne og tilfeldigheter...

Leste dette om den: "En kalender, en følgesvenn, en veileder … la et utvalg sitater fra Paulo Coelho inspirere deg på reisen gjennom året. Boken er vakkert illustrert av den colombianske illustratøren Catalina Estrada."
Tenkte at denne må jeg ønske meg til jul! Håper den kan hjelpe meg til å få litt mer orden på dagene, og inspirere til ting :)

Dagens sitat: "Jeg må ta sjanser. Jeg kan ikke være redd for nederlaget." - fra en bok kalt "Brida".

Foo fighters

Har lenge fundert mye på hva slags musikk jeg skal høre på, syns det er så mye dårlig musikk på radioen, og det er generelt vanskelig å finne tips til god musikk. Musikk er mye smak og behag, og da hjelper ikke musikkanmeldelser heller. Nå har jeg i hvertfall begynt å høre litt på Foo fighters igjen, gode, "gamle" sanger er faktisk ofte det beste :) Her er to av mine favoritter!



lørdag 2. januar 2010

Godt nyttår...Forsetter i det nye året



Nettopp vært ute og kjøpt meg en kakao. Nam, noe av det jeg liker best med vinteren er varme drikker!

Da var det et nytt år, med mange nye muligheter... Hadde en rolig nyttårsfeiring i år, med familie og en god venninne. Vi så Harry Potter, spilte 21 spørsmål og drakk rosa champagne. Må sies at den var kjempe god. Syns ikke det er nødvendig å gjøre så mye ut av nyttårsaften, så det var helt O.K å bli hjemme i år.

Idag har jeg vært på salg, men endte med å kjøpte en genser som ikke var på salg. Mitt nyttårsforsett bør nok være å minske forbruket en smule

...og et annet forsett er å lese flere bøker.

Nå i juleferien har jeg endelig tatt meg tid til å lese, og spør meg selv hvorfor jeg ikke tar meg tid til det ellers i året. Det er jo så mange spennende bøker! Enda en KLISJÉ, men bøker gir meg enormt mye. Er en person som kjeder meg ganske fort, og da kan jeg i 2010 begynne å kurere det med å lese, istedenfor å surfe meningsløst rundt på nettet.. Da kom jeg på et til nyttårsforsett; å bruke litt mindre tid på pc og nettsider som er mer eller mindre tanketomme og meningsløse, f. eks FACEBOOK. Fysj, man blir nesten avhengig når man først begynner å titte innom der ukentlig.. Daglig for å være ærlig, og det kan jeg være på min egen blogg, hehe. Jeg savner nesten livet mitt før Facebook :p Nysgjerrige sjeler som meg bare MÅ se om noen har skrevet noe nytt eller lagt inn noen morsomme bilder. Det har utviklet seg til å bli sånn at jeg "følger med" på folk jeg ikke har sett på noen år, ikke kommer til å ha kontakt med igjen av ulike grunner, og det er jo ikke noe annet enn MYE bortkasta tid. Bilder og informasjon kommer til mitt forsvar opp på hovedsiden, så ofte er det vanskelig å unngå å følge med på hva andre gjør der inne.

Jeg må rett og slett la være å gå inn på Facebook.

Tenk på hvor mange bøker jeg kunne ha lest på den tiden jeg bruker der. Dette er jeg NØDT til å gjøre noe med! Bøker som tidsfordriv er et fantastisk bedre alternativ. Man blir vel hverken yngre eller smartere med årene...Sannsynligvis. Da er det nok en positiv greie å prøve å bli mer belest, for jeg føler at det er noe man har utbytte av på kjempe mange måter. Har dessuten mindre pensum å lese i år, så nå er det ingen unnskyldninger for å ikke lese mer skjønnlitteratur. Har hittil lest På vegne av venner av Kristoffer Schau, og leser nå Vidunderbarn av Roy Jakobsen.

Det sier vel litt at dette var mitt første innlegg med tag "litteratur".

Et annet nyttårsforsett er faktisk å begynne å trene(vet det er en klisjé, men men.. Det er mer for velvære og å bli litt sprek og sunn, enn det er for å slanke bort noen ekstra kilo)