søndag 31. januar 2010

Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok ble sendt på Nrk ikveld.. Det var en britisk versjon av historien om den unge(13 år), men likevel voksne og intelligente jenta. Historien om henne er virkelig kul, tenk at en av de mest solgte og mest berømte bøker skrevet under krigen og om krigen er skrevet av en 13-14 år gammel jente!

Filmen fikk meg til å tenke over hvor heldig vi er vi som ikke levde under andre verdenskrig. Mennesker kan få seg til å gjøre virkelig skremmende og forferdelige ting. Tror at krigsfilmer er viktige å lage, selvfølgelig for at folk ikke skal glemme bl. annet hvor lett det er å bli påvirket av en eller annen fanatisk ideologi som driver en til å gjøre umenneskelige handlinger, og også for at nye generasjoner skal lære om historien vi har bak oss. Det er vel en grunn til at Anne Franks dagbok blir filmet igjen og igjen, sikkert for hundrende gang. Fant til og med en spansk versjon.

Det er en skummel tanke som slår meg noen ganger at en verdenskrig kan oppstå igjen. Men jeg får prøve å være optimistisk!

Ingen kommentarer: