mandag 19. oktober 2009

KinohelgEtter å ikke ha vært på kino på over en måned ble det tilfeldigvis kinobesøk hver dag i helga. Valget falt på Fame (premieren), Julie og Julia og Jenta som lekte med ilden. Alle forskjellige filmer, men syns de var bra på hver sin måte. Når man først ser flere på en helg er det greit at de ikke er samme sjanger eller ligner i det hele tatt, og det kan man jo ihvertfall ikke si om disse.

Fame var en skikkelig feelgood film, og passer for de som liker denne typen musikal filmer, fin musikk og stilige dansescener. Allikevel var den ikke helt mindblowing heller. Men den får absolutt ikke slakt av meg. Den første Fame filmen er nok bedre.

Julie og Julia handler om bloggeren Julie som bestemmer seg for å gå gjennom alle matoppskriftene til den kjente kokken Julia Child på 365 dager. Dette skal hun blogge om, og det blir etterhvert en blogg med mange lesere, som også får oppmerksomhet i media. Samtidig tar filmen for seg hvordan Julia Child på 50-60 tallet lærte å lage mat i Frankrike, og etterhvert ble berømt for matlagingen sin.
Filmen var morsom, og viste litt av det romantiske gamle Paris, og det passet meg bra så glad i Frankrike som jeg er. Altså en film for de som liker fransk kultur, og for de som liker komedie, eller bare digger Meryl Streep. Nå har jeg sett enda en film med Meryl, hun var fantastisk som vanlig!


Litt morsomt at man kan dra en paralell til meget sterke kvinneskikkelser i to av filmene. Julia Child og Lisbeth Salander er tøffe damer :p Venter i spenning til Luftslottet som sprengtes! Har tro på at det skal gå bra for Lisbeth tilslutt :) Vil ikke si for mye om handlingen i trilogien, må bare sees. Synes i hvertfall filmene tar opp mange viktige tema.


Ingen kommentarer: