onsdag 14. oktober 2009

Obama og Nobels fredsprisSyntes først at Barack Obama var et overraskende valg til å vinne Nobels fredspris etter å kun ha vært president i 9 måneder, og uten å ha gjort noe konkret fredsbevarende i en krigssituasjon. Fant en artikkel som sier noe fornuftig om hva slags bakgrunn Nobelkomiteen har hatt for å gi nettopp han prisen:

"Premisset er selvsagt: Dersom Nobelkomiteens avgjørelser skal være dristige og viktige. Det betyr ikke nødvendigvis at de er eller var de mest rettferdige. For det er nok mange dristige ildsjeler rundt omkring i verden som har fortjent fredsprisen mer enn Obama.

Men noe av det viktigste som skjedde i verden i året som gikk, var nettopp at Obama la Bush-administrasjonens agressive krigs- og ”vi-vet-best-selv”-politikk på skraphaugen. Det har gått tregt med oppfølgingen – for motkreftene, særlig i USA, men også i en del ”lommer” i resten av verden, har vært sterke, hensynsløse og hysteriske. Motkreftene har gjort seg gjeldende også i Norge: Alle disse som sitter på gjerdet og venter i skepsis. Alle disse som skadefro og ironisk har kommentert at Obama ikke har kommet noen vei. Alle disse som nå prøver å gjøre Jagland personlig (NB! Ikke Nobelkomiteen – som har ansvaret) til svarteper og latterliggjør tildelingen. "

Resten kan leses her

(Æ digge den mannen!)

Ingen kommentarer: